Виртуелни Научни Клуб

Виртуелни Научни клуб је база материјала намењених школама, родитељима, самој деци као и људима свих узраста заинтересованим за науку. У овим материјалима можете да пронађете квизове, интерактивне задатке, упутства за кућне експерименте или научне приче које су настале у сарадњи наших научних демонстартора и деце. Позивамо вас да пронађете тему која вас интересује и уроните у свет науке!

МУЗИЧКЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ У ЧАЧКУ

У Научном клубу РЦ Чачак се организују током лета Музичке радионице за децу. Сваког дана обрађује се други инструмент.

До сада су малишани имали прилику да се упознају са харфом,  трубом, фрулом, клавиром, као и да се опробају на поменутим инструментима. Такође радионица је садржала и теоријски део где се причало о настајању тона, разлици између пијанина и концертног клавира, а деца су имала прилику и да науче кораке валцера уз музику Јохана Штрауса.

Ово је прилика да се на један другачији начин упознамо са композиторима попут Моцарта и Бетовена и доживе музику њиховог времена кроз илустрацију.

ДАН НАУКЕ У РАНОВЦУ

У Научном клубу Рановац су уторак, 10.јула, у оквиру обележавања Дана науке, реализоване три радионице- једна за ученике нижих разреда (Шпагети кула) и две за ученике старијих разреда ОШ ”Јован Шербановић” у Рановцу, под називом Електромагнет и Картезијанац.

Радионицу су, заједно са ученицима, реализовали наставник физике Љубомир Анђелић и учетиљице Сандра Антић, Слађана Милановић и Марија Радисављевић.

Обележавање Дана науке пропратили су и локални медији.