Виртуелни Научни Клуб

Виртуелни Научни клуб је база материјала намењених школама, родитељима, самој деци као и људима свих узраста заинтересованим за науку. У овим материјалима можете да пронађете квизове, интерактивне задатке, упутства за кућне експерименте или научне приче које су настале у сарадњи наших научних демонстартора и деце. Позивамо вас да пронађете тему која вас интересује и уроните у свет науке!

ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА У НОВОМ ПАЗАРУ

У Научном клубу Нови Пазар у периоду од 24.09. до 28.09 одржана је манифестација  Европска ноћ истраживача

Током пет дана манифестације у Научном клубу Нови Пазар, одржане су две трибине под називом „Хришћанска традиција и култура новопазарског краја“ и „Исламска традиција и култура новопазарског краја“, радионица „Екологија Новог Пазара“, обилазак културно-историјских споменика новопазарског краја Стари Рас, Петрова црква, Манастир Ђурђеви ступови, Манастир Сопоћани, Иса-бегов хамам, Алтун-Алем џамија, Градска тврђава, Сефардско гробље.

Последњег дана, историчар уметности, Хамза Халитовић, одржао је предавање у музеју Рас о Сефардској историји, култури и традицији, након чега је етнограф, Мурадија Кахровић Јеребичанин, говорила о етнографији, народној ношњи, гастрономији и посетиоце стручно спровела кроз музеј коментаришући изложене експонате.