Виртуелни Научни Клуб

Виртуелни Научни клуб је база материјала намењених школама, родитељима, самој деци као и људима свих узраста заинтересованим за науку. У овим материјалима можете да пронађете квизове, интерактивне задатке, упутства за кућне експерименте или научне приче које су настале у сарадњи наших научних демонстартора и деце. Позивамо вас да пронађете тему која вас интересује и уроните у свет науке!

ЛЕТЊА ШКОЛА НАУЧНОГ КЛУБА ЛЕСКОВАЦ „НАУЧНО-ЛЕТЊИ ИЗАЗОВ“ 2020.

У периоду од 19. до 21. августа 2020. године, у организацији Научног клуба Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу реализована је, већ традиционална, Летња школа „Научно-летњи изазов“. У циљу промоције и популаризације науке са својим најближим сaрадницима заинтересованој деци смо представили математику, физику, хемију, 3Д технологију… али на један потпуно занимљив начин.

Упркос целокупној ситуацији у вези са пандемијом ковида-19, Научни клуб Центара за стручно усавршавање у образовању Лесковац није дозволио да традиција одржавања Летње школе буде прекинута. С тога је у стилу „превазиђи – прилагоди – импровизуј“ овогодишња школа у складу са горепоменутом ситуацијом морала бити благо модификована како би њено одржавање било могуће.

Маске и социјална дистанца нису могле бити препрека када је исказивање креативности на радионици са 3Д оловкама било у првом плану. Путовање кроз време и враћање у период средњовековне Србије, као и чудесни свет математике и физике учинили су да присутни на тренутак одахну од крутих мера и правила из садашњости, док су експерименти са прављењем вулкана и лава лампи омогућили ученицима да кроз игру и тимски рад проникну у тајне хемијских реакција.

Како услед ограничења у погледу броја присутних многи заинтересовани не би били ускраћени, праћење радионица било је могуће и уживо на званичној Инстаграм страници Центра за стручно усавршавање у образовању.

         Летња школа, као и остале активности, наставиће да живи и у наредном периоду, а дух науке ће увек бити присутан без обзира на околности.