Виртуелни Научни Клуб

Виртуелни Научни клуб је база материјала намењених школама, родитељима, самој деци као и људима свих узраста заинтересованим за науку. У овим материјалима можете да пронађете квизове, интерактивне задатке, упутства за кућне експерименте или научне приче које су настале у сарадњи наших научних демонстартора и деце. Позивамо вас да пронађете тему која вас интересује и уроните у свет науке!

Ново полугодиште у Научном клубу

Фебруар у Научном клубу позива ученике свих узраста да уче о научним методологијама и да истражују своје непосредно окружење. Научна истраживања се не раде само у институтима, истраживачким центрима и на факултетима. Делове, као и целокупна научна истраживања могу спровести школе и вртићи у нашем Научном клубу.

Осим радионица, ученици ће у фебруару у Научном клубу имати прилику да се сретну и са микробиолошком изложбом, коју су осмислили и креирали ученици Прве крагујевачке гимназије.

Данас не бисмо могли да замислимо свакодневни живот без неких открића чувених микробиолога, као што су ферментација, вакцине, пеницилин, микроскоп, па и многа друга. Током фебруара ћемо се упознати са чувеним микробиолозима, њиховим открићима, као и са разним методама које се данас у лабораторијама користе. На интернету можете да прочитате различите занимљивости о најситнијим организмима на Земљи и да са спремним питањима дођете на наше радионице!

Као и до сада, пријава за школске радионице је неопходна, и може бити само групна (за групе од 10 и више деце), а налази се на овом линку.