Ново полугодиште у Научном клубу

Подели вест

Фебруар у Научном клубу позива ученике свих узраста да уче о научним методологијама и да истражују своје непосредно окружење. Научна истраживања се не раде само у институтима, истраживачким центрима и на факултетима. Делове, као и целокупна научна истраживања могу спровести школе и вртићи у нашем Научном клубу.

Осим радионица, ученици ће у фебруару у Научном клубу имати прилику да се сретну и са микробиолошком изложбом, коју су осмислили и креирали ученици Прве крагујевачке гимназије.

Данас не бисмо могли да замислимо свакодневни живот без неких открића чувених микробиолога, као што су ферментација, вакцине, пеницилин, микроскоп, па и многа друга. Током фебруара ћемо се упознати са чувеним микробиолозима, њиховим открићима, као и са разним методама које се данас у лабораторијама користе. На интернету можете да прочитате различите занимљивости о најситнијим организмима на Земљи и да са спремним питањима дођете на наше радионице!

Као и до сада, пријава за школске радионице је неопходна, и може бити само групна (за групе од 10 и више деце), а налази се на овом линку.