Пројекат Сателитско осматрање у животној средини у Нишу

Подели вест

Пројекат одобрен по јавном позиву ЦПН а за 2020. г. „Сателитско осматрање у животној средини“, имао је прву активност у својој реализацији. Аутор пројекта Никола Младеновић, на састанку Актива наставника географије- подружница Географског друштва Ниш,  представио је пројекат и договорио активности за ученике, чим то епидемиолошка ситауција дозволи. 

sdr

Током пројекта кроз више радионица, ученици ће кроз презентације имати прилику да се упознају са сасавременим методама сателитског осматрања планете Земље и географским информационим системима и да сазнају на који начин се сателитски подаци користе усврху заштите животне средине. Заједно са предавачима учествоваће  у изради појединачних карата које се тичу природних ресурса, природних услова, загађења земљишта, воде, ваздуха, саобраћаја, заштићених природних добара. На састанку је представљена покретна Метеролошка станица, која је за потребе овог пројекта набављена уз финансијску помоћ Центра за промоцију науке. 

Састанак је одржан 20.10.2020. и на њему је учествовало 28 наставника  нишких основних и средњих школа, којин су упознати са овим пројектом.