Пројекат Питај и смишљај у Нишу

Подели вест

У среду 5.маја 2021. године путем Гугл Мит апликације реализован је трећи сусрет- разговор у пројекту “Питај и смишљај- развијање комуникативних вештина и мотивисаности младих кроз истраживања и разговоре са истакнутим Србима савременицима”.Пројекат је одобрен од стране Центра за промоцију науке ,као део годишњег програма.

 Овај пут су учесници пројекта, ученици нишких гимназија, имали прилике да се виртуелно сретну са Владимиром Пишталом, једним од наших најзначајних савремених писаца и в.д. управником Народне библиотеке Србије. Разговор је вођен преко Meet платформе, у трајању два школска часа.

У првом делу разговора Пиштало је говорио о свом животу, тренуцима и стварима које су одредиле његов пут писца, важности и моћи имагинације, погледима на читање данас и визијама за популаризацију књига. У другом делу ученици су имали могућност да постављају питања и додатно сазнају оно што их о саговорнику занима. Пиштало је са ученицима поделио своје импресије о америчком образовању, коментарисао одређене књижевне теме и појаве, препоручивао штиво за читање и најзад, охрабрио ученике на процес откривања себе и живота. Овај разговор су ученици оценили као изузетно инспиративан и користан, а оно што су научили моћи ће да примене и у финалном делу пројекта, али и у свом школовању.

Разговор је модерирала Милица Вучковић, ауторка пројекта.