Пројекат Питај и смишљај у Нишу

Подели вест

У среду, 19. маја,  у просторијама Регионалног центра одржан је завршни део пројекта Питај и смишљај. Ово је уједно био и први уживо сусрет и упознавање са учесницима, у складу са мерама и препорукама кризног штаба.

Гимназијалци су размењивали ставове и увиде о областима којима се пројекат бавио, резимирали су знања које су добили од предавача и правили нове везе међу њима. На самом крају су истакли поруке које су лично добили, а које би могли да примене у даљем школовању и животу. Учесници су изразили жељу да се сличан пројекат понови, који би на овако интерактиван и креативан начин осветлио нове научне области и дисциплине.

У пројекту су учествовали ученици  све четири нишке гимназије: Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“ ; „Бора Станковић“; „9 мај“ и “ Светозар Марковић“. Милица Вучковић, професор књижевности и српског језика  је аутор  овог пројекта, који је реализован у склопу годишњих активности Научног клуба, одобрен и финансиран од стране Центра за промоцију науке.

Научни клуб је у овом гимназијалцима препознао своје волонтере и у договору са њима упутиће их у основе научне комуникације.