МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ У НАУЧНОМ КЛУБУ ЛЕСКОВАЦ

Подели вест

И ове године, у периоду од 10. до 31. маја, Научни клуб Центра за стручно усавршавање у образовању уз подршку Центра за промоцију науке организoвао je манифестацију Мај месец математике М3 под слоганом ФОРМУЛА УМЕТНОСТИ.

За све љубитеље математике организовали смо онлајн предавања, радионице и изложбе са темом које су почивале на повезаности уметности и математике.

„Од ланчића до звезда“, „Златни пресек као математички принцип у уметности“, интерактивна плесна радионица, „У ритму бројева и фигура“, „Игра живота“ и „Математичар као керамичар, поплочавање равни из угла математике“ само су делић пројекције заступљености математике у сваком сегменту нашег живота и свакодневнице.

Математику из другог угла на занимљив начин представили су наши драги сарадници са Природно математичког факултата из Ниша, Истраживачке станице Петница, наставници Школе за текстил и дизајн из Лесковца, плесачи плесног студиа „Авангарда“.

Још један занимљив део ове мајске манифестације биле су изложбе Центра за промоцију науке „Математика и природа“ и „Жене у математици“ које су биле изложене у Центру за стручно усавршавање у образовању.

Аутори, реализатори али и посетиоци манифестације доказали су да математика може да буде занимљива и забавна!