Пројекат Будућност данас!  у Нишу

Подели вест

У оквиру реализације активности предвиђених Годишњим програмом рада Научног клуба Ниш, који се финансира од стране Центра за промоцију науке Београд, 06.12.2021.  у  термину понедељком увече,  који је резервисан за промоцију науке, реализовано је четврто предавање у пројекту Будућност данас.

Предавање „Улога локалне самоуправе у области енергетике и енергетске ефикасности“ , одржано је путем интернета у онлајн форми и обухватило је теме:1. Енергетика и енергетска ефикасност; 2. Енергетски менаџмент и План енергетске ефикасности,3. Даљинско грејање; 4.Становање и подрша заједници; 5.Енергетско планирање; 6.Законска регулатива Републике Србије; 7.Локалне самоуправе као носиоци обавеза у оквиру комуналних услуга даљинског грејања и јавног осветљења и спровођења активности на унапређењу енергетске ефикасности; 8.Програми и пројекту и области енергетике.

Предавање је одржао Бојан Гајић, енергетски менаџер Града Ниша,који има вишегодишње искуство у овој области.Предавању је присуствовало 60 наставника основних и средњих школа.