3Д технологије у Лесковцу

Подели вест

У четвртак, 24. марта 2022. Године, ученици ОШ „Бора Станковић“ Губеревац издвојеног одељења у Номаници искористили су сунчани дан да посете Научни клуб и Мејкерс спејс Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац.Научни демонстратори Саша Симоновић, Иван Крстић и Оливера Ивановић упознали су ученике са простором Мејкерса, алатима али и 3Д технологијом која им се највише допала.

Заједно са својим учитељица упознали су овај надасве необичан и занимљив простор у коме су науку сагледали из потпуно другог угла. Додирима, слухом, погледима истражили су сваки кутак научног клуба и мејкерса. Од научног кутка са литературом, преко екпоната људског тела и 3Д књиге о људском телу па све до алата од којих су неке први пут видели и додирнули и причу о 3Д технологији и где се све примењује. Ова прича им је највише привукла пажњу! 

Зато су сви пожелели да се и сами опробају са 3Д оловкама и нацртају цртеже које никада до сада нису. Како се оловке користе и шта је све битно када рукујемо њима показали су им демонстарори, а шта су све направиле креативне руке наших дугара погледајте и сами! На само излазу схватили смо сви заједно да је време да обиђемо и Парк науке и забавимо и научимо још нешто по дивном сунчаном дану.

Утисци и речи које смо чули дају нам наде да смо на првом путу, путу да свако дете које жели да учи другачије имају начина и средстава – да баш ту у Научном клубу Лесковац!