”Здраво се храни,на црту ми стани” у Рановцу

Подели вест

 Научни клуб Рановац, реализоваће радиницу у оквиру пројекта ”Здраво се храни,на црту ми стани ”, која се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке. Радионица ће бити реализована од 19.до 21. маја.

Ученици другог и четвртог разреда ће слушати предавање о важности здраве исхране и спортских активности,посетиће воденице у селу Бистрици, где ће чути основне податке о настанку и о начину рада за здрав процес припремања основних намирница,посетиће родну кућу првог олимпијца Драгутина Томашевића где ће сазнати занимљивости и основне податке о њему,такође ће посетити спортску халу у Петровцу на Млави, која носи име нашег олимпијца и одгледаће меморијалну трку која је организована у његову част,подела воћа учесницима трке као акценат на повезаност здраве исхране и спортских активности.

Циљ ових активности је да ученици науче колико је исхрана и бављење спортом један од најважнијих сегмената за очување доброг здравља и дуговечности,развијање способности за очување народне традиције као и сећање на нашег прослављеног спортисту који је и наш крај самим тим популисао у целој Србији а и шире.Ученици млађих разреда ће овладати техником посматрања,истраживачком техником,стећи ће основна знања о првом учеснику Олимпијских игара из Србије(Бистрица),научиће колико је здрава храна и спортска активност битна за само здравље и дуг живот.