Мејкери у еко акцији у Лесковцу

Подели вест

У среду, 10. новембра 2021. године, у нашем мејкеру неформална група „Мејкери“ почела је са реализацијом свог пројекта „Мејкери у еко акцији!“. Поред чланова ове неформалне групе акцији су се придружили и остали волонтери основних и средњих школа града Лесковца.

Циљ ове акције је да учеснике упозна са екосистемима птица нашег краја, којих у последњих неколико година има мање, али и поставка кућица са храном коју ће донирати Удружење за заштиту и одгој птица и ситних животиња „ШТИГЛИЋ ЛЕСКОВАЦ“.

Ову акцију подржали су Министарство омладине и спорта Србије, ТИМ 42 Лесковац, ГМ Оптимист, Млади истраживачи Србије, Покрет горана Војводине, ЦеГрад, Центар за промоцију науке, Град Лесковац, Удружење за заштиту и одгој птица и ситних животиња „ШТИГЛИЋ ЛЕСКОВАЦ“ и Центар за стручно усавршавање у образовање Лесковац.

Мејкерс спејс Научног клуба Лесковац jе отворена лабораториjа за све креативце коjи траже место за реализацију своjих идеjа, а који је отворен у јулу ове године уз подршку Теленор фондације. То је место које ће вам пробудити инспирациjу и омогућити умрежавање, дељење искустава и коришћење знања.