Scientix у Лесковцу

Подели вест

У понедељак 28. фебруара 2022. године су у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац представљени пројекти и програми у оквиру програма Научно образовање за одговорно друштво Центра за промоцију науке.

У оквиру овог програма, Центар за промоцију науке (ЦПН) развио је програм намењен наставницима чији је циљ креирање окружењa за учење и откривање науке, у коме су сви добродошли да постављаjу питања, истражуjу, експериментишу и стварају нова знања. Као национална контакт тачка највеће европске мреже наставника природних наука – Scientix,  има циљ повезивање наставника, њихове праксе, искуства и промоције СТЕМ дисциплина (енгл. STEM: science, technology, engineering and mathematics), нових педагошких приступа, и међупредметне и интердисциплинарне сарадње. scientix.eu/

Програм се реализује у сарадњи са више европских пројеката у којима учествује Центар: DoSE, SALL, Hypatia и STEM School Label.

Овом приликом присутним наставницима и учитељима представљени су ови пројекти, њихови резултати и доступни материјали, али и искуство које носи једна од амбасадорки Scientix-a.

Наставница хемије Марија Дикић представила је своја многобројна искуства, како и на који начин приступити овој мрежи и позвала колеге да се укључе у оне активности које су предмет њихове експертизе и знања.

У име Центра за промоцију науке присутнима су се обратиле Данијела Вучићевић, стручна сарадница за програмске активности и Маријана Бркић, стручна сарадница.

Своје програме и актуелности у име Фондација Ана и Владе Дивац представила је Јелена Ракић, представница Фондације.