Панађур здравља“ у Лесковцу

Подели вест

У четвртак, 28. априла 2022. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању на иницијативу Предшколске „Вукица Митровић“ из Лесковца одржан је још један у низу научни панађур! Ове године овај научни вашар реализован је под називом „Панађур здравља“ и део је Годишњег програма Научног клуба Лесковац који финансира Центар за промоцију науке. 

Као последица пандемије са којом се срео цео свет, па и деца која су била учесници овог догађаја фокус је стављен на здравље али и све елементе који утичу на његово очување.

Знатижељне малишане дочекали су професори и асистенти Технолошког факултета Лесковац, ученици Медицинске школе али и дугогодишњи сарадници Научног клуба без којих научне мисије нису могуће. Научни пунктови о здравој храни, о биљу, људском телу и бактеријама били су препуни. Васпитачи из Предшколске установе су такође припремили велики број различитих садржаја коју су привукли пажњу посетилаца и учесника Панађура. Прегршт интерактивних игара и мозгалица, експеримената, полигона биле су само делић који је пратио научну поставку, а колико је само питања постављено претпоставите и сами.

Директорка Центра Анђела Костић Минић се захвалила свим учесницима панађура и рекла: „Деца ће данас имати прилику да повежу здравље и науку, да виде на које све начине нам наука помаже да будемо здрави, и деца ће учити о здравим стиловима живота и навикама. Наша примарна делатност је усавршавање у образовању, али нам је срце пуно када организујемо ове догађаје са пуно деце и надам се да ће их бити још више.“ 

До следећег панађура и наредне теме уживајте у фотографијама које ће вам дочарати делић атмосфере.