Зимска школа НК Лесковац

Подели вест

Традиционална Зимска школа Научног клуба Центра за стручно усаврашавање у образовању Лесковац која се реализује задњих неколико година у време школског зимског распуста завршена је у петак 20. јануара.

Ове године су деца нашег града али деца из других градова имала прилике да у периоду од 10. до 20. јануара прате радионице и друже се са својим вршњацима и то потпуно бесплатно. Поред креативних радионица, радионица електронике, учили су о минералима, о планети Марс, али су научили и Морзеову азбуку која нас припрема за пројекат „С.О.С.“. У оквиру радионица представљен је и нови научни експонат „Потапање подморница“ израђен кроз волонтерску акцију „Шта нам тешко“.

Овим путем захваљујемо се и појединцима који су дали свој допринос у организацији активностима Зимске школе: Зорану Илићу, представнику Радио клуба Лесковац; Николи Младеновићу, мастер инжењеру заштите животне средине; Радмили Ристић, дипломираноj сликарки, Јелени Ристић, наставници физике; Данијелу Данковићу и Емилији Живановић, професорима Електронског факултета у Нишу, Милошу Марјановићу, асистенту Електронског факултета у Нишу, као и члановима Ученичке задруге Техничке школе „Раде Металац“ из Лесковца који су израдили научни екпонат за Парк науке у Лесковцу.