Недеља истраживача у Чачку

Подели вест

Једанаеста по реду Европска ноћ истраживача одиграће се последњег петка у новембру у чак 28.градова широм Србије. Трећу годину заредом Научни клуб Чачак, прославу Европске ноћи истраживача почиње већ у понедељак, 23.новембар- Недељом истраживача.

Дођите  да путем разних активности и игара  запажања , концентрације и ротације… приближимо математику!  У природи  и у учионици чинимо математику забавном истовремено утичући на подстицај можданих синапси   и функционалног знања….

Мобилна роботика подразумева увод везан за историјат и области примене роботике у свету и код нас. Упознавање са програмирањем робота, применом апликације Makeblock. 

У Научном маркету изводимо мини огледе са намирницима, које свакодневно купујемо у продавницама, маркетима.

Дактилоскопија идентификација особа преко отисака прстију-прављење отисака је само једна још једна од активности која ће вам заголицати машту.

Сазнајемо о реалном односу планета и растојањима у Сунчевом систему, као и о настанку кратера на Месецу и посматрамо нашег првог свемирског комшију телескопом.

Програм Научног клуба Центра за стручно усавршавање Чачак реализује се кроз пројекат ReFocuS 3.0. Европска ноћ истраживача у Србији финансирана је из програма „ХОРИЗОН 2020“ који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма Марија Склодовска-Кири.

Све информације о садржајима, локацијама и сатници овогодишње Ноћи истраживача могуће је проверити на сајту: nocistrazivaca.rs