Мај месец математике у Смедереву

Подели вест

Научни клуб у Смедереву је такође и ове године прирпемио богат програм у оквиру Маја месеца математике. Популарни М3 се традиционално одржава у читавој Србију у организацији Центра за промоцију науке и Математичког института САНУ од 2012 године, а прорам у НК Смедерево почиње 13. маја.

У четвртак, 13.маја од часова у просторијама научног клуба биће одржана радионица ”Микробит у струјном кругу и симулација климатских промена”. Ово је уједно и прва радионица у оквиру пројекта Занимљива физика, која је део годишњег програма Научног клуба.

Истог дана, од 18 часова у просторијама научног клуба биће одржане ”математичке игре”. Учесници ће се са интересантним математичким концептима упознати на најједноставнији могући начин – кроз игру.

У четвртак, 20. маја заказана је друга радионица у циклусу ”Занимљива физика”, под називом ”Микробит као даљински сензор за проучавање убрзаног кретања”. Учесници ће искористити микробит сетове како би састављали своје мерне инструменте, какви се корист у проучавању кретања у физици. Потом, од 18 часова заказана је даионица ”Доношење одлука”, која је део годишњег програма клуба.

У уторак, 25. маја настављају се експерименти са микробитовима – овог пута учесници ће применити своје стечене вештине са сетовима и спроводити сопствена мерења. Радионица се одржава у 17 часова. Потом од 18 часова наставља се радионица ”Цртање математике”, као део програма Маја месеца математике.

За све информације о пријавама на радионце контакт адреса је snedeljkovic@rcsmed.edu.rs или на сајту www.rcsmed.edu.rs.

Манифестација Мај месец математије ове године је десета по реду и траје од 10. до 31. маја широм Србије, а све информације налазе се на сајту m3.rs