ЦАРСТВО БИЉАКА У НАУЧНОМ КЛУБУ ШАБАЦ

Подели вест

Још једна у низу од активности ширења научне коминикације међу децом покренута је у четвртак и петак 10.06.2021. и 11.06.2021. године у Научном клубу Шабац. У сарадњи са Центром за промоцију науке током школске годину организујемо најразличитије програме који су намењени, не само деци, већ и свим заинтересованим Шапчанима.

Пројекат „У царству биљака“ је окупио старије средњошколце јер је Нуачни клуб Шабац био право место на ком су могли чути нешто више и нешто другачије него обично. Учесници су били ученици Основне школе „Стојан Новаковић“ из Шапца.

Млади наставница биологије у ОШ „Стојан Новаковић у Шапцу, Марија Ђерић повела је учеснике у тему грађе, начина живота, значаја и поделе биљака нашег окружења. Циљ пројекта је популаризација природних наука и указивање деци на одговорно понашање према природи и стварање бољих услова на нашој планети.

На првој радионици ученици су се упознали са основним особинама биљака као и са појмом хербаријума и материјала који је потребан за његово формирање. Затим су ученици добили списак биљака са сликом које су тражили и скупљали на терену и после тога припремили за пресовање. Резултат мини пројекта је да ће ученици изабрати најлепше испресоване примерке и направити заједнички хербаријум који остаје Научном клубу Шабац као један облик научног експоната.