Радионица о Породици Настасијевић у Горњем Милановцу

Подели вест

Научни клуб ПУ „Сунце“ из Горњег Милановца реализује прву од осам радионица у оквиру пројекта „Породице, дечаци и девојчице који су изменили свет“ који се финансира по Јавном позиву Центра за промоцију науке. Први део радионице Породица Настасијевићи је реализована 29. септембра у Научном клубу ПУ „Сунце“, док је други део представљен у Музеју рудничко – таковског краја у Горњем Милановцу. Тема радионице је упознавање са породицом Настасијевић која је веома значајна за град Горњи Милановац, док је и сам пројекат базиран на упознавању породица и значајних личности из Горњег Милановца и његове околине.

Пројекат „Породице, дечаци и девојчице који су изменили свет“ нам открива све о знаменитим личностма, одн. породицама које су својим делима и научним радовима прославиле крај из ког долазе.

Током осмомесечног пројекта, група васпитача ће радионицама приближити, деци предшколског узраста лик и дело породице Настасијевић, брачног пара Кири, Ајнштајна и других уметника и научника који су планирани реализацијом пројекта.

Планом и програмом Предшколске установе је предвиђен овај пројекат па је реализација истог олакшана.