„У свету микробиологије“ у Шапцу

Подели вест

И ове школске године у сарадњи са Центром за промоцију науке и шабачким младим научницима, професорима и наставницима покрећемо серију радионица, научних разговора и дискусија на најразличитије теме у Научном клубу Шабац.

У четвртак 21. октобра 2021. године, реализоваће се један део још једног у низу од пројекат под називом „У свету микробиологије“ од 12.00 до 14:00 часова. У оквиру пројекта реализоваће се едукација на тему – микробиологије и микологије. Ученици ће урадити низ експеримената и на тај начин научити шта је алкохолно врење, како „антибактеријски“ сапуни делују на бактерије, и да ли је сваки антибактеријски сапун заиста смрт за бактерије. Ученици ће посматрати размножавање квасаца под микроскопом и на тај начин ће научити како се правилно правио микроскопски препарат и користио микроскоп.

Желимо да намјлађима олакшамо разумевање гљива, бактерија, примене у биотехнологији и значају за човека.
Са нама ће бити аутори мини пројекта „У свету микробиологије“ – Данијела Марковић, професорка биологије и Ненад Крсмановић научни-истраживач приправник. Учесници ће бити ученици 6. разреда Основне школе „Мајур“ Шабац.