„ФОРМУЛУ ИЗРАЧУНАЈ ЗДРАВЉЕМ СЕ НАОРУЖАЈ“ у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је 12. октобра 2021.године, радионице у оквиру пројекта „Формулу израчунај здрављем се наоружај“, који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима.

Радионице су реализоване у ОШ „Мома Станојловић“, у Крагујевцу, за ученике школе. У четири реализоване радионице укупно је присуствовало 85 ученика трећег разреда и професора разредне наставе.

Пројекат је намењен промоцији и популаризацији науке, подизању научне писмености ученика и развијању вештина комуникације.

Кроз интерактивне радионице учесници су се упознали са принципима здраве исхране и стекли знања о саставу и енергетској вредности намирница. Кроз тимски рад имали су прилику да саставе здрав јеловник за један дан, и разговарају о својим навикама у исхрани.

Аутори и реализатори су Милена Живковић, истраживач сарадник на ПМФ-у у Крагујевцу, Александра Живадиновић, професор математике у Првој крагујевачкој гимназији и Саша Алемпијевић, мастер биолог и дипломирани еколог.