„ПОМОЗИМО ПРИРОДИ КОЛИКО И ОНА ПОМАЖЕ НАМА“ у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у понедељак,  08. новембра 2021.године, онлајн радионицу у оквиру пројекта „Помозимо природи колико и она помаже нама“, који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима. 

У комбинацији едукативних и експерименталних сегмената радионице, учесници су имали прилику да чују нешто више о киселим кишама и глобалном загревању и да сазнају шта је то компостирање (процес биолошке разградње органског отпада) и како се ради. 

Кроз занимљиве експерименте видели су како се одређује pH вредност супстанце, како могу да направе лаву и на који начин настаје зелени пламен.

Аутори и реализатори су: Милена Живковић, научни сарадник на Институту за физику ПМФ-а у Крагујевцу, Светлана Матић, професор хемије у ОШ „Светозар Марковић“ у Крагујевцу и Невена Пауновић, еколог.

У складу са актуелном епидемијском ситуацијом, радионица је реализована у онлајн формату, путем Microsoft Teams платформе. Укупно је присуствовало 56 учесника, ученика основних и средњих школа из Крагујевца и региона и њихових наставника.