Клонирање мобилним телефоном у Шапцу

Подели вест

Ове школске године у сарадњи са Центром за промоцију науке и шабачким младим научницима, професорима и наставницима покрећемо серију радионица, научних разговора, дискусија и пројеката на најразличитије теме у Научном клубу Шабац.

У петак 18. марта 2022. године, почиње реализација једног од пројеката из категорије 1 под називом „Клонирање мобилним телефоном“ од 12.00 до 13:30 часова. Циљ овог пројекта јесте популаризација науке и упознавање ученика са фотограметријом као мултидисциплинарном науком, као и са општимзаконима оптике. Дати садржаји ће ученицима проширити погледе наредовне наставне садржаје из физике и оптике које могу применити на њима прихватљив и интересантан начин и даље упућују ученике у нове научне теме.

На овај начин ученици, повезујући раније стечена искуства и знања са новим садржајима, развијају аналитичко мишљење и моћ запажања. Едукатори, користећи могућности и предности савремених наставних технологија, постижу најбоље ефекте у процесу преношења и усвајања знања, чинећи наставни процес успешнијим. Такође циљ је да направљени 3Д модели након реализације пројекта остану у научном клубу и буду доступни ученицим и наставницима за коришћење и након реализације пројекта. Развијање тимског духа, међусобне комуникације, сарадње и дигиталне компетенције при изради пројектних активности је такође један од битнијих циљева. Развој науке кроз популаризацију утиче на научно описмењавање шире популације и самим тим руши неутемељене страхове ученика и науку чини забавнијом. Са нама ће бити аутори „Клонирања мобилним телефоном“ – Ђорђе Ђорђић, инжењер рачунарске графике и Милан Савић, инжењер електронике.