Крагујевац у Научном каравану

Подели вест

Научни клуб Крагујевац имао је прилике да у среду, 24. маја посети поставку овогодишњег Маја месеца математике у простору Силоса у Београду. Тема овогодишње поставке је СТВАРНСОТ ОЧИМА ВЕЛИКИХ ПОДАТАКА, а бавила се темама великих података и вештачке интелигенције. 

Долазак ученика на манифестацију ораганизован је кроз програм Научног каравана који је по други пут је реализован у оквиру Маја месеца математике. Кроз програм су ученици, наставници, студенти и професори из 15 градова широм Србије имали једнодневну посету поставци са циљем да подстакнемо вршњачку едукацију, партиципативност, међугенерацијско учење и отворен начин размишљања.

Изложбе, предавања, идеје, конкурси, математичке представе, експонати, такмичења са којима су учесници имали прилику да се сусретну, чују их и осете, имају потенцијал не само да допру до хиљаде људи, већ и да покрену мноштво нових разговора, пруже свету питања и надахнућа која заслужују хиљаду нових одговора.

У овогодишњем М3 каравану из Крагујевца су учествовали ученици и професори из четири крагујевачке средње школе, као и студенти математике са Природно-математичког факултета у Крагујевцу.