”ЗЕМЉА ЈЕ НАШ ЗАЈЕДНИЧКИ ДОМ” у крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у уторак, 13 фебруара, у вртићу „Зека“, ПУ „Ђурђевдан“, активност у оквиру пројекта „Земља је наш заједнички дом“, који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз реализацију Годишњег програма рада НК Крагујевац на тему ЗЕМЉА. 

Мали истраживачи су имали прилику да се упознају са планетом Земљом, њеним деловима, и податком колико има воде на земљи. Истраживали су облик, величину, континенте, као и који су то све загађивачи планете Земље, и како је можемо сачувати. 

Планета Земља је наш заједнички дом, свака особа која на њој живи мора се пажљиво односити према њој, чувајући све њене вредности и богатство. У предшколском узрасту ради се на почетном схватању неких аспеката интеракције човека са природом: човек као живо биће коме су потребни сасвим извесни животни услови; човек као корисник природе, који у својим активностима троши ресурсе Земље али и штити природу. Циљ пројекта јесте унапређење идеја о планети Земљи, о њеним ресурсима; упознавање са земљама и континентима планете Земље

Аутори  и реализатори су: Милена Живковић, Предраг Живковић и Алекса Ђурђевић, професори физике.