РАДИОНИЦА О ЗАКОНИМА ХИДРОСТАТИКЕ У ЛЕСКОВЦУ

Подели вест

 понедељак 4. марта је у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац одржана радионица у оквиру пројекта Чаша чисте воде“, који по Јавном позиву финансира Центар за промоцију науке

Основни циљ овог пројекта је упознавање са законима хидростатике као и стицање нових сазнања о води и развијања свести о очувању и важности чисте воде.

Питање значаја воде за људски род старо је колико и сама људска цивилизација. Вода је део човека, део наше хране, незаобилазна карика добијања енергије. Други не мање важан циљ је да се друштвењацима приближе природне науке.

Физика и бајка или физика као бајка као трилогија експеримената из хидростатике и прича о Чудаку који живи у шуми и пије чисту воду! Иза седам мора, иза седам гора… Ако пијете чисту воду чуда ће се догодити. Да ли челична игла може да плива на површини воде? Чисте воде. А спајалица, дугме и на крају новчић? Све ово за време Зимске школе могли су да открију ученици старијих разреда основних школа града Лесковца.

Учесници радионице били су ученици Основне школе „Јосиф Костић“ из Лесковца, која ове недеље обележава 165 година постојања.