ПРОЈЕКАТ „ОЛТАР НАУКЕ“ У НИШУ

Подели вест

Након прве активности и предавања о четири елемента, 25.12.2018. године, спровођење пројекта „Олтар науке“ настављено је у школама које су се пријавиле да буду учеснице

Ученици су подељени у групе од којих је свака изабрала по један елемент за свој истраживачки рад. Рад група се одвијао самостално, уз менторство наставника који деци предају у школи и аутора пројекта. На завршној презентацији ученичких истраживачких радова, одржаној у Научном клубу РЦ-а, представљени су радови ученика: ОШ „Свети Сава“- две групе ученика имале су истраживачке радове за елемент вода, под менторством наставнице Гордане Рилак; ОШ „Ћеле кула“ – истраживачки рад за елемент ваздух, под менторством наставника Миодрага Петровића и ОШ „Бранко Миљковић“ – истраживачки рад за пети елемент љубав, под менторством наставнице Данијеле Тешић.

За најбољи рад награђени су ученици Јована Дикић, Вељко Ђурић и Маша Михајловић из ОШ „Ћеле кула“.
У оквиру пројекта се уз помоћ аутора одвијао и креативни процес кроз настајање заједничке слике која има назив ,,Олтар науке“ која је поклоњена Регионалном центру и налазиће се на зиду Научног клуба. Пројекат који је финансијски подржан од стране Центра за промоцију науке, реализовале су професорке др Татјана Крстев Михаилов и Наташа Ћирић.