ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ЈАВНОМ ПОЗИВУ У НАУЧНОМ КЛУБУ ЛЕСКОВАЦ

Подели вест

У среду 2. септембра 2020. године у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу свечано су потписани уговори о почетку реализације пројеката Јавног позива Центра за промоцију науке за 2020. годину.

Појединци, научна, научно-стручна друштва, школе, центри за стручно усавршавање, удружења и друге организације које се баве унапређењем научноистраживачког рада, популаризацијом и промоцијом науке и ове године били су у могућности да се пријаве на јавни позив Центра за промоцију науке и предложе реализовање пројеката чији је циљ подизање нивоа научне писмености и научног образовања кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије.

Ове године подршку су добила два пројекта, и то: 

  1. „Звездано небо“ – аутори и реализатори: Зоран Томић, мастер економиста и Милош Станковић, студент;
  2. „Сателитско осматрање у животној средини“ – аутори и реализатори: Никола Младеновић, мастер инжењер заштите животне средине, Тијана Лежавић, мастер географ и Марко Божић, мастер географ.

Из године у годину, од оснивања Научног клуба, све већи је број наставника, младих људи и удружења који имају прилику да уз подршку Центра за промоцију науке, Града Лесковца и Центра за стручно усавршавање у образовању реализују своје научне идеје и да науку приближе свим заинтересованим корисницима.