Mикро-Физ у Смедереву

Подели вест

У четвртак, 17. септембра у научном клубу Смедерево одржана је последња радионица пројекта “Mикро-Физ”. Програм је организован у складу са мерама превенције и спречавања ширења заразне болести COVID-19 и са ограниченим бројем учесника.

Учесници су користили Микробит микроконтролере и основне електронске алате како би се упознали не само са појмовима електротехнике, него и материјалима у природи које свакодневно користимо. Правећи својим рукама, ученици су се упознавали и са биофизиком, технологијом и материјалима, али и математиком и физиком као основом свих ових дисциплина.

Последња радионица “Mикро-Физ” пројекта заправо је била својеврсна ретроспектива и приказ радова са претходних радионица, као и реализација најзанимљивијих огледа. Успрели смо да тестирамо проводљивост различитих материјала и испитивали микробит сетове онлајн. 

За учеснике радионица обезбеђени  су и прогодни поклони промоције науке који ће им за успомену остати као сувенир, дипломе и захвалнице. Развијање заинтересованости за Физику, Математику и кодирање код ученика успешно је реализовано и представља један од циљева “Mикро-Физ” пројекта.