МАЛА – ВЕЛИКА ХЕМИЈА у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у периоду 22.09.-08.10.2020.године, радионице у оквиру пројекта „Мала – велика хемија“,који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив пројектима за промоцију и популаризацију науке у Научним клубовима. 

У оквиру пројекта, у лабораторији Медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“ у Крагујевцу, реализоване су по три раидонице за две групе васпитача у предшколским установама.

Циљ пројекта је развијање способности код васпитача, а тиме и код деце, за извођење једноставних огледа и развијање когнитивних и моторних способности код деце предшколског узраста.

На почетку реализације пројекта организован је састанак са представницима вртића у Крагујевцу у циљу информисања о будућим корацима и временској динамици. Пријављени васпитачи су имали прилику да учествују у радионицама на којима су на динамичан и интерактиван начин, уз коришћење основних реквизита и хемикалија, научили основне ствари из хемије. Комбиновањем кратких предавања са експерименталним радом, кроз занимљиве примере, васпитачи су развили свест о сопственом знању о појавама и процесима у природи, развили одговорност, систематичност, прецизност у раду и позитиван став према учењу и своје способности, како индивидуалног, тако и тимског рада.

Крајњи исход пројекта је учешће деце кроз активности које ће васпитачи спровести у својим васпитним групама и вртићима.

Реализаторке пројекта су : Дејана Димитријевић Ћировић, професор хемије, Бојана Савић Богдановић, стручни сарадник – педагог и Десана Митровић, професор хемије.