Пројекат „ДА ЛИ БИЉКЕ И ЖИВОТИЊЕ ЗНАЈУ ФИЗИКУ?“ у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у четвртак, 04.02.2021. године, радионице у оквиру пројекта „Да ли биљке и животиње знају физику?“,који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Јавни позив за подршку пројектима промоције и популаризације науке у Научним клубовима. Радионице су реализоване у ОШ „IV краљевачки батаљон“, у Краљеву и укупно је на четири радионице присуствовао 61 ученика и 12 наставника школе.

Пројекат има за циљ да, поред повећања заинтересованости и мотивисаности ученика за праћење наставе из биологије и физике, радионице буду усмерене ка исходима који подразумевају активно укључивање, развој апстрактног мишљења и трајност стечених знања и постигнућа ученика.

Аутори и реализатори пројекта су: Милена Живковић, истраживач сарадник на ПМФ-у Крагујевац, Алекса Ђурђевић, студент физике и Саша Алемпијевић, студент мастер академских студија на смеру биологије, ПМФ-а у Крагујевцу.

На радионицама, учесници су имали прилику да се упознају са начином на који чује слепи миш, да виде демонстрацију лета птице и да пробају да одговоре на питања као што су: Да ли китови знају физику?, Која је сличност између мачака и флуида?, Зашто птице лете? и др.

Ово лепо дружење завршено је доделом диплома учесницима.