Пројекат ”Искористи енергију” у Шапцу

Подели вест


Ове школске године у сарадњи са Центром за промоцију науке и шабачким младим научницима, професорима и наставницима покрећемо серију радионица, научних разговора и дискусија на најразличитије теме у Научном клубу Шабац.


На данашњи дан 05. марта 2021. године, реализоваће се један у низу од пројеката под називом „Искористи енергију“ од 11:00 до 13:00 часова. Пројекат се реализује данас поводом међународног дана енергетске ефикасности. У оквиру пројекта реализоваће се едукација на тему – зелена енергија,одржива алтернативна енергија. Учесници пројекта покретаће аутомобил на слану воду,а уз помоћ топле и хладне воде производиће струју. Желимо да ученицима приближимо техничке науке, постакнемо развијање научног начина мишљења и истраживачког духа.


Са нама ће бити аутори пројекта „Искористи енергију“ – Милан Савић инжењер елетротехнике и волонтер на Пројекту Биосол и Слободан Јеротић директор Топлане, инжењер машинске технологије и члан пројектног тима пројекта Биосол . Учесници ће бити ученици средње „Техничке школе“ Шабац.