Пројекат Питај и смишљај

Подели вест

По плану активности  годишњег програма Нучног клуба, у суботу 3.априла 2021. реализује се трећи онлајн сусрет у пројекту „Питај и смишљај – развијање комуникативних вештина и мотивисаности младих кроз истраживања и разговоре са истакнутим Србима савременицима“. Пројекат је одобрен од стране Центра за промоцију науке Београд. 

За трећи сусрет заказан је разговор са писцем Владимиром Пишталом. Владимир Пиштало, добитник НИН-ове награде за 2008.г. један је од најзначајних савремених српских писаца.Тема разговора у суботу са господином Пишталом је  Тесла- Инспирација науци и књижевности. Владимир Пиштало, као неко ко  је  живео у Америци, говориће о везама Америке и Србије кроз Николу Теслу, прикупљању материјала за романе о Николи Тесли, утицају Теслине научне мисли на књижевност и утицај књижевности на Теслу. Разговор треба да подигне ниво знања ученика о Николи Тесли, такође да донесе смернице ученицима како да пишу приче и есеје који су базирани на фактографским подацима или који су инспирисани стварним личностима.

У пројекту учествује 30 ученика нишких гимназија. Модератор током разговора је Милица Вучковић, професор књижевности и српског језика, која је аутор пројекта. 

Овај унос је постављен у Ниш. Означити линк.