ПОСТАВКА НОВИХ НАУЧНИХ ЕКСПОНАТА У ПАРКУ НАУКЕ ЛЕСКОВАЦ

Подели вест

У уторак, 30. марта 2021. године у дворишту Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу, у оквиру Парка науке, постављена су три нова научна експоната.

Парк науке је место на коме се ученици, али и други заинтересовани грађани могу, кроз научне експонате који су у њему изложени, упознати са феноменима из области физике, математике, биологије и других наука, чиме често апстрактни феномени деци постају разумљивији и ближи.

„Илузија столице“, „Сунчани сат“ и „Човек систем“ нови су научни експонати који се налазе у овом научном парку и то све уз финансијску подршку Центра за промоцију науке, али и велику подршку града Лесковца.

Др Александра Миловановић, чланица Градског већа је изјавила да образовање заузима значајан сегмент како у животу појединца, тако и за целокупно друштво и да улагање у образовање и науку унапређује све области човековог живота и деловања, а то је управо оно што наша локална самоуправа ради и чему тежи.

Прва два експоната су већ изложена у дворишту Центра, док су за „Човек систем“ потребни додатни радови, па ће он биће постављен за десетак дана.

Научне експонате у нашем парку израдила је Ученичка задруга Техничке школе „Раде Металац“ која је овом приликом у знак захвалности за дугогодишњу сарадњу са ЦСУ поклонила експонат „Сунчани сат“. Медијима се обратио директор Ученичке задруге, професор Зоран Нешић, који је истакао да Центар и Ученичка задруга имају изузетну сарадњу која је резултирала тиме да Ученичка задруга израђује екпонате и у осталим Научним парковима широм Србије.

Уколико вас пут нанесе на југ свратите у Лесковац и истражите науку на отвореном!