,,Насеља некад и сад“ у Рановцу

Подели вест

Дана 23.4.2021. године Завичајни музеј у Петровцу на Млави и Научни клуб Рановац реализовали су активност ,, Насеља некад и сад“. Кустоси музеја су припремили презентацију којом су децу увели у појмове: музеј, археолог, кустос, археолошко налазиште Беловоде. Деца су се сусрела са ентеријером неолитског насеља Беловоде, фигуринама, предметима и накитом из тог периода и уочила су како се некада одвијао живот људи у Петровцу.

Циљна група су били ученици другог разреда из Рановца и подручног одељења из Кладурова. Ученике смо поделили у две групе по осморо ученика како бисмо испоштовали епидемиолошке мере. Док се једна група деце упознавала са налазиштем Беловоде, друга група је започела израду албума од фотографија које смо сакупљали на ваннаставним активностима. Цео ток наше активности испратила је и локална телевизија. Деца су дала интервју што је било још једно искуство више за њих.

Тако је настављена добра сарадња са Завичајним музејом из Петровца на Млави, са локалним медијима, а деца доживела прошлост и успоставила везу са реалним светом и животом.