ХЕРОЈИ НАУКЕ у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је током јула 2021. године, активности у оквиру пројекта „Хероји науке“,који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз Годишњи програм рада Научног клуба.

Радионице су реализоване на простору Ботаничке баште у Крагујевцу, и укупно је присуствовало 80 деце узраста од 6 до 12 година.

Циљ пројекта је био промоција и популаризација науке кроз учење на који начин се могу извести једноставни и веома занимљиви експерименти, од материјала који су свима лако доступни. Развијање љубави према прииродним наукама, стицање вештина тимског, али и самосталног рада, развијање критичког мишљења.

Наши мали суперхероји науке имали су прилику да, заједно са едукаторима, прођу кроз низ једноставних и врло ефектних експеримената. Правили су листу супермоћи и осмислили научну справу, пратили пут светлости, формирали своје заједнице кроз ланце исхране, истраживали о гљивама, биљкама и инсектима и њиховим „супермоћима“ које су развији у току адаптације, говорили о звезданим сазвежђима, тобогану и трењу и магичном свету боја и хроматографији.