”Будућност данас” пројекат у Нишу

Подели вест

Поштујући термине договорене у годишњем програму рада, у Научном клубу Ниш почела је реализација пројекта „Будућност данас“. Пројекат обухвата серију тематских  предавања која ће бити реализована у новембру и децембру месецу. Све активности у пројекту финансирају се од стране Центра за промоцију науке Београд.

Прво предавање у пројекту под називом „Климатске промене-куда иде овај свет? “ , одржао је проф др Владимир Ђурђевић, ванредни професор на Физичком факултету у Београду, Катедра за метеорологију. Предавање је одржано онлајн на Зум платформи.

У тренутку када се у Глазгову  одржава двонедељна конференција Уједињених нација посвећена климатским променама на којој учествују представници око 200 земаља, ова тема је врло актуелна и  привукла је пажњу наших корисника. Проф Ђурђевић је кроз визуелне приказе, табеле и дијаграме, сликовито кроз предавање приказао како расте глобална температура, кроз које трансформације пролази климатски систем, шта је емисија гасова са ефектом стаклене баште и какве су прогнозе до 2100. године. Заинтересовани учесници , након предавања  и много инфармација које су добили били су инспирисани  и постављали су  питања.

Снимак предавања може се погледати на адреси: Topic: Климатске промене- куда иде овај свет ?
Date: Nov 8, 2021 18:32 Belgrade, Bratislava, Ljubljana

Click here to view your recording (this link can be used only by the host):
https://us02web.zoom.us/recording/detail?meeting_id=zyiDwx1TRyq3TJyWaEbBDQ%3D%3D

Copy the link below to share this recording with viewers:
https://us02web.zoom.us/rec/share/evjbRXp6MhhESG_jGZme73L8Z4ejkSTXcrFwqfZP-LiNJKaxSV5LPTSmGPfYR8Ud.d0eM-CRMlngR4kvk Passcode: =8UyMqVJ

Следеће предавање из овог пројекта Употреба геопросторних података и обновљиви извори енергије реализује се онлајн 15.11.2021.