„Препознајмо псеудонаучне подвале у медицини и психологији“ у Нишу

Подели вест

Позивамо вас да узмете учешће у пројекту  који је одобрен по јавном позиву Центра за промоцију науке “Препознајмо псеудонаучне подвале у медицини и психологији” и пратите предавања у Научном клубу Ниш. Предавањима је могуће присуствовати преко платформе  Zoom , у једном од два понуђена термина: 24.11.2021. или 10.12.2021.године

Аутори пројекта представиће резултате  спроведеног истраживања на тему веровања у различите псеудонаучне ставове и заблуде, као и разбијању истих; • Сазнаћете у које заблуде људи најчешће верују;• Зашто су то заблуде, а не научно доказане истине; • Зашто људи у њих верују и који психолошки механизми манипулације су одговорни за оваква веровања; • Које су опасности веровања у псеудонаучне заблуде када су у питању медицина и психологија, које заблуде везане за тренутну пандемију су најопасније…• Такође, предавачи ће  одговарати на ваша питања.           

Предавачи:  Др спец радиологије Александар Ивковић, медицински факултет и специјализацију је завршио у Нишу, усавршавао се у Марибору, на Харварду и на универзитету у Тексасу. Води дијагностички центар „НеоМаг“ и блог „Људи и остале лажи“, путем ког промовише науку и бори се против псеудонауке и заблуда у науци и медицини. 

Стеван Станојевић, психолог, КБТ и Схема терапеут под супервизијом. Заступник је Центра за психолошку едукацију „Психонега“ у коме поред задужења едукатора обавља и саветодавни и терапијски рад с клијентима. За компанију „CGP“ у оквиру подршке запосленима обавља кратку на проблем фокусирану психотерапију. Аутор је апликације „Mind-E“,  прве апликације за свакодневну психолошку помоћ која је на српском језику. Аутор и водитељ различитих радионица и предавања у домену психологије.  

Пријављивање је на пријавном листу НК Ниш на naucniklubnis@gmail.com.

Линк путем којег можете пратити предавање добићете на своју мејл адресу након извршене пријаве. Рок за пријаву за  предавање је понедељак 22. новембар 2021. године

Овај пројекат финансира Центар за промоцију  науке Београд.

Овај унос је постављен у Ниш. Означити линк.