Прojeкaт: „ Нa мeсту злoчинa“ у Нишу

Подели вест

Прва радионица у пројекту „ На месту злочина“ , који је одобрен по јавном позиву ЦПН- а за 2021.г. реализована је 10.03.2022. у Научном клубу Ниш.

Пројекат садржи радионице: 1.  Форензичка наука; 2. Форензичка ентомологија: 3. Форензичка лимнологија; 4. Место злочина, Трагови и анализа молекула ДНК ( Обрада трагова крви, Генетички маркери од значаја за форензику,Технологија анализе ДНК молекула); 5.Форензичка дактилоскопија.

Аутори пројекта, студенти са Департмана за биологију Природно -математичког факултета у Нишу, професионално су приступили улози коју имају у овом пројекту  и кроз игру асоцијација и упознавања ученике су постепено уводили у сегменте пројекта. Кроз теоријски део и показивање примера обрађене су прва и друга тема.  Учиницима су подељене наменски одштампане радне свеске , са описом свих радионица и радним задацима за сваку радионицу, које ће им помоћи да се у месец дана трајања пројекта детаљно упознају са широким спектром научних грана које ова област покрива и са   занимњивим  задацима који их очекују.

На крају радионице,  ученици и студенти  су изразили задовољство  учешћем у пројекту и најавили са великим очекивањем нову радионицу.