„Са технологијом на ТИ“ у Лесковцу

Подели вест

Научни клуб Лесковац и Мејкерс спејс имали су прилике да својим суграђанима представе рад на манифестацији „Са технологијом на ТИ“ која је одржана 25. марта 2022. године у просторијама Лесковачког клутурног центра. Ова манифестација се по први пут реализује у нашем граду у организацији Технолошког факултета у Лесковцу уз подршку града Лесковца. Заједно са сарадницима и професорима Технолошког факултета и сарадницима средњих школа из региона посетиоцима смо представили забаван свет технологије и науке.

На штандовима су могле да се виде интерактивне поставке: добијање еко-горива, штампање текстила, здрава храна, кухињска лабораторија, сликање на платну…

Да је и Научни клуб „Са технологијом на ТИ“ показао је кроз интерактивни пулт на коме је представљена 3Д технологија (штампач и оловке), дронови, као и други ресурси научног клуба. Поред технолошког дела наш штанд истакао је и значај очувања заштите животне средине као део пројекта „Зелени пикник“, а пре свега очување шума.

Ова прва манифестација је у нашем граду изазвала велико интересовање учесника, посетилаца и медија за све представљене садржаје, а посебно за активности и садржаје које нуди Научни клуб и Мејкерс спејс Лесковац.