Пролећна школу природних наука у Нишу

Подели вест

Регионални центар у сарадњи са Природно-математичким факултетом, Универзитета у Нишу, и ове године организује Пролећну школу природних наука.


У Научном  клубу и Парку знања од 09. до 13. маја организују се радионице из ГЕОГРАФИЈЕ, ХЕМИЈЕ, ФИЗИКЕ, РАЧУНАРСТВА и БИОЛОГИЈЕ за ученике основних и средњих школа. Кроз предавања и непосредан рад, ученици ће се упознати са новим сазнањима. Циљ Пролећне школе је популаризација науке кроз учешће ученика у посебно осмишљеним радионицама.


I дан Географија- Пећине-подземни пролази и лавиринти за ученике основних школа и Природне непогоде-променљиве ћуди природе за ученике средњих школа.
Трајање радионица је 90 минута.

II дан Хемија- Раствори и растворљивост-квалитативне и квантитативне карактеристике – огледи из хемије за ученике основних школа.
Трајање радионица је 90 минута.

III дан Рачунарство- Интерактивна радионица са радом на рачунару – Нешто другачија корњча графика – радионице са ученицима основних школа из области програмирања и векторске графике које развијају вештине комуникације, оријентације и давања инструкција, као и примену познавања геометрије.  
Трајање радионица је 160 минута; Физика- Физика дизања тегова за ученике основних и средњих школа.Трајање радионица је 90 минута.

IV дан- Биологија  Разноврсност исхране у живом свету за ученике основних и средњих школа. Трајање радионица је 90 минута.

V дан- Мини сајам природних наука . Излагање самосталних радова ученика који су похађали Пролећну школу.

Радионице су отворене за ученике и наставнике основних и средњих школа.

Реализатори активности су професори, асистенти , докторанти и студенти  различитих Департмана са Природно- математичког факултета у Нишу.

Овај унос је постављен у Ниш. Означити линк.