ПУСТОЛОВИНЕ СА РАКОМ КРОЈАЧЕМ у Крагујевцу

Подели вест

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, реализовао је у среду, 04. маја 2022.године, радионице представе у оквиру пројекта „Пустоловине са Раком Кројачем“, који се финансира од стране Центра за промоцију науке кроз реализацију Годишњег програма рада НК Крагујевац на тему ВОДА.

У занимљивом простору Ботаничке баште, учесници су имали прилику да уз добру забаву и кроз игру, науче нешто више о кретању водених животиња, направе од стиропора Морско дно и играју игру „Бисери и математика“

Циљеви овог пројекта су развијање љубави и поштовања према природи; развијање интереса за стицање нових знања; развијање организационих и комуникацијских вештина; оснаживање ученика за самостални рад; навикавање ученика на тимски рад, на поштовање рокова; развијање способности уочавања и препознавање еколошких проблема и мотивације ученика за активно деловање у заједници.

Ауторке и реализаторке пројекта су: др Снежана Бранковић, управник Ботаничке баште, Милена Живковић, истраживач приправник на Институт за физику и Александра Живадиновић, наставник математике у Првој крагујевачкој гимназији.

Интерактивне радионице су реализоване у Ботаничкој башти у Крагујевцу, и учествовало је укупно 78 ученика и 3 професорке разредне наставе.