„ШАШАВА НАУКА“ у Лесковцу

Подели вест

У среду, 1. јуна на летњој позорници Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу одржана је манифестација „Шашава наука“. Ова активност део је Годишњег програма који по Јавном позиву финансира Центар за промоцију науке, а реализована је уз подршку Народног позоришта Лесковац, Града Лесковац и појединаца – наставника основних школа, који су десна рука нашег Научног клуба.

Бројне посетиоце сачекали су глумци у улози познатих научника који су им причали о свом одрастању и својим открићима. На позорници су се неким чудом појавили Никола Тесла и Михајло Пупин и одушевили све присутне у публици. Њихове приче показале су деци да су научници само обични људи, који живе са нама, али имају занимљиве идеје које носе промене у свету.

После научног театра посетиоци су имали прилику да играју игру „Елемент у покрету“, да испробају научне експерименте, учествују у интерактивним поставкама али и креативним радионицама које су подстакле њихову машту. Стављајући се у улогу хемијских елемената и корачајући кроз периодни систем упознали су основна својства и особине појединих елемента.

Наставници физике су кроз низ занимљивих експеримената увели децу у свет магнетизма, струје и светлости и показали им да се наука крије на сваком ћошку.

Наш циљ био је да учесницима, а посебно оним најмлађима, покажемо да је наука свуда око нас и да је заиста забавна!