„Физика као бајка“ у Лесковцу

Подели вест

У четвртак 22. септембра је у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању представљен спој науке и уметности! Ученицима и наставницима лесковачких школа премијерно је приказан филм „Физика као бајка“ који је настао по истоименом пројекту. 

Кроз пројекат „Физика као бајка“ имали смо прилику да упознамо креативне и вредне људе који науку виде управо кроз уметност. Они су кроз научни филм „Физика као бајка“ и снимањем приче о чаши чисте воде заронили у трилогију парадоксалних експеримената из хидростатике.

Како су једну научну причу о чудаку и чистој води преточили у право ремек дело погледајте и сами на следећем линку:

Овај пројекат финансиран је по Јавном позиву Центра за промоцију науке, аутор/реализатор/редитељ овог пројектa јесте наш сарадник Славиша Шушулић, професор српског језик и књижевности ОШ „Синиша Јанић“ из Власотинца. Филм је настао по истоименој књизи „Физика као бајка“ која је настала у оквиру ранијег пројекта чији је аутор Драган Голубовић, наставник физике у ОШ „8. октобар“ из Власотица.

Битан део целе ове приче јесте да је због своје теме овај пројекат био иделани увод за Недељу истраживача 2022 са овогодишњом темом „Наука је уметност“!