Смарт АРТ у Лесковцу

Подели вест

Од 10. до 15. септембра 2022. године у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању реализован је волонтерски камп „Смарт АРТ“.

Овај пројекат подржали су Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГрадом , ТИМ-ом 42, ГМ Оптимист-ом уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Камп је окупио осам младих људи са територије Јабланичког округа на челу са менторком кампа Бојаном Мицић, дипломираном сликарком, а организован је уз подршку Центра за стручно усавршавање у образовању и Научног клуба Лесковац.

Иако смо први дан резервисали за упознавање и причу одмах су се родиле бројне идеје и прве скице.

Цртежи као облик изражавања ставова, емоција и стања у коме се налази друштво све више су присутнији међу младима. Управо је ова група младих и креативних људи пренела поруку свим нашим грађанима и показала им колико су уметност и наука повезани.

Овај камп био је уједно и најава  пројекта „Недеље истраживача 2022“ који ове године има за циљ да представи повезаност науке и уметности.

Остаје нам само једно, а то је да вас позивамо уколико сте у нашем граду да прошетате поред Центра за стручно усавршавање у образовању и уживате у призору који је заиста инспиративан.