Промоција часописа СуПха у НК Зајечар

Подели вест

Студенти Фармацеутског факултета у Београду – Јелена Бранковић и Михаило Пауновић, некадашњи ученици Гимназије Зајечар, одржали су презентацију о студентском часопису Фармацеутског факултета у Београду – СуПха. Промоција часописа одржана је 28. фебруара у просторијама Научног клуба. Ученици завршне године гимназије Зајечар имали су прилике да се упознају и продискутују о свим изазовима које са собом носи вођење једног научног часописа и писање научних текстова, али и да поставе питања и дискутују о различитим научним питањима. Уједно Научни клуб Зајечар је добио на поклон неколико последњих бројева овог часописа па ће тако у будућности прилику да се упознају са садржајем имати и они који нису били у прилици да присуствују самој радионици.

Часопис студента Фармацеутског факултета излази два пута годишње и оно што је занимљиво уређују га сами студенти. Поред фармације и популаризације науке покрива и низ других тема попут фотографије, књижевности и дизајна. Будући да су матуранти пред избором наставка свог школовања сматрали смо да би били одлична публика за један овакав догађај у коме би представили и часопис и уреднички посао.


Током промоције Јелена Бранковић и Михаило Пауновић најпре су презентовали најновији број часописа, а потом су и објаснили изазове са којима су се први пут срели током уређивања једне овакве публикације попут: креирања годишњег плана рада, писања и одабира текстова, дизајна
самог часописа, лекторисања, али и комуникације са управом факултета и штампаријом.
Присутне ученика највише је интересоваo процес писања чланака, што је била одлична увертира да их предавачи уведу у процес провере извора информација и коришћења литературе у сврху релевантности чланка.