РАДИОНИЦА ”ВАНЗЕМЉАЦИ ДОЛАЗЕ” У КРАГУЈЕВЦУ

Подели вест

У оквиру организације и реализације активности у оквиру годишњег програма рада Научног клуба Крагујевац, у фебруару 2024. године је отпочела реализација малог пројекта „ВАНЗЕМАЉЦИ ДОЛАЗЕ“. Пројекат се реализује у ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“ у Крагујевцу, за ученике првог и другого и петог и шестог разреда основне школе.

Пројекат представља комбинацију драмског перформанса, интерактивних радионица, експертског предавања и научних посета. Три реализатора пројекта – две учитељице и једна наставница све време глуме ВАНЗЕМАЉЦЕ Свемирики, Свемирјоки и Свемирцеки, које из Свемира посматрају живот на Земљи и уочавају њене „врлине и мане“. На тај начин „провоцирају“ ученике да уочавају мане и решавају проблеме, како би могли да уживају у лепотама планете Земље.

Циљ пројекта је развој географских знања о планети Земљи, уочавање физичких закона који владају на Земљи, уочавање хемијског састава Земље (земљишта), развој интересовања за живот на Земљи, заштита земљишта, развој космополитизма, толеранције и мултикултуралности, едукативна глума, развој критичког мишљења. Да ванземаљци дођу на Земљу, јер је чиста и лепа.

Ауторке и реализаторке пројекта су: Ивана Милошевић, професор разредне наставе у ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић”, Светлана Андријанић, . професор разредне наставе у ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић” и Јована Тодоровић, професор француског језика и библиотекар у ОШ „Милутин и Драгиња Тодоровић“ у Крагујевцу.