ПРОЈЕКАТ „ИСТРАЖИТЕЉИ ИЗ ЛЕ-А”

Подели вест

У петак 15. марта 2019. године у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу реализован је пројекат „Истражитељи из ЛЕ-а“ који по Јавном позиву финансира Центар за промоцију науке

Ученици осмог разреда основних школа града Лесковца имали су прилику да постану део пројекта и детективске приче која се базирала на траговима, а чији је главни проблем био нестанак супстанце из школског кабинета.

Трагови супстанце нађени су на „месту злочина“. Ученици су на основу трагова испитивали и детектовали несталу супстанцу. Пре извођења експеримената аутори и реализатори пројекта су кроз предавање и занимљиве енигматске игре подсетили све присутне на методе које ће користити  да провере својства супстанци.

Циљеви овог пројекта су: развијање способности за извођење једноставних физичких и хемијских истраживања; пробудити истраживачки дух код ученика; развијање логичког и апстрактног мишљења као и критичког става у мишљењу и развијање вештине јасног и прецизног изражавања.

Поред узбудљиве научне приче, поред истраживања наших агената, пројекат је свим учесницима понудио и добру забаву и дружење што је један велики успех, јер се знања боље усвајају кроз забаву и игру.