СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА У ШАПЦУ

Подели вест

Пројекат „Соларна енергија спој више наука“ је програм под покровитељством Центра за промоцију науке намењен наставницима, стручним сарадницима и ученицима из основних школа

Предавање кроз пројекат представљало је део стручног усавршавања наставника, а одржали су га дипломирани инжењер електротехнике Звонко Гашпаровић из Новог Сада, Горан Јовишић професор информатике и Тања Радованов, професор информатике из Кикинде.

У оквиру пројекта реализовано је и такмичење Основних школа у изради макета, power point презентација, плаката, литерарних радовова, цртежа… Ученици шабачких основних школа презентовали су радове својим друговима из разреда у овиру часова и пројектне наставе из предмета: музичко, ликовно, мамтематика, француски, физика, ОТО, српски језик…

Увидом у послате материјале за такмичење које је организовано у сарадњи са ЦСУ Шабац а у оквиру пројекта “Соларна енергија спој више наука“ реализовано уз подршку Центра за промоцију науке из Београда. Kомисија за одабир и награђивање радова донела је одлуку да се награде следеће шабачке школе и наставници:

Основна школа „Вук Караџић“ Мачвански Причиновић, ментор Снежана Шалаи Тибор, професорка музичке културе и Основна школа “Мајур“ из Мајура, ментор Драгана Шуковић, професорка географије.

Радови које су приложили именовани наставници из ове две школе показују највиши ниво креативности, рада, труда, масовности, развијања свести о значају коришћења обновљивих извора енергије тј. соларне енергије, учење откривањем, учење кроз игру, активно учење и друге битне чињенице које доприносе квалитетној настави заснованој на методичким, етичким, проверљивим и научним чињеницама.

Захваљујемо се свим наставнициам и школама који су послали своје радове и на тај начин допринели развијању свести код својих ученика и колега о употреби соларне енергије.